Laminaat & Tapijt

Wanneer u een nieuwe vloer overweegt, denkt u wellicht vrij snel aan een PVC vloer. Uiteraard biedt een PVC vloer vele voordelen en is het niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur. Echter worden opties als laminaat en tapijt nog wel eens vergeten. Twijfelt u of u tapijt of laminaat wilt leggen? Laten we even kijken naar de voordelen en het gebruik van zowel tapijt als laminaat.

Laminaat

Een laminaatvloer is meestal een relatief goedkopere optie. Net als een PVC vloer is een laminaatvloer ook goed te onderhouden en schoon te houden. Laminaat kan in vrijwel iedere ruimte worden gelegd, echter is het voor vochtige ruimtes minder geschikt. Waar een PVC vloer en tapijt geluid dempen, is dit bij een laminaatvloer minder het geval. Wel is het sterk afhankelijk van het type ondervloer. Tot slot is een laminaatvloer vaak ook net wat gladder.


Tapijt

Ruimtes met een tapijtvloer doen vaak warm en huiselijk aan. Het oogt niet alleen warm, maar ook het comfort aan de voeten is prettig en zacht. Net als bij PVC vloeren, dempt tapijt geluid en houdt het warmte vast. Tapijt is er in vele kleuren, soorten en maten. Kijkend naar het stukje onderhoud geldt meestal dat een tapijtvloer iets sneller vuil en stof aantrekt. Wel is het afhankelijk van of u kiest voor een laagpolig of hoogpolig tapijt. Laagpolige tapijten hebben een minder hoge pool, waarbij stof en vuil moeilijker tussen de pool kan doordringen.

Naast dat tapijt vaak in ruimtes als de slaapkamer gelegd wordt, is het ook een veelgebruikte bekleding voor het renoveren van een bestaande trap.


Meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje in onze projectgalerij om een beeld te krijgen welke projecten wij zoal opgeleverd hebben! Volg ons ook op Facebook en Instagram waar wij nog meer mooie projecten delen.